Хомеопатия за повече здраве и енергия

За да сте жизнени, да пречистите организма от натрупаните токсини и да се преборите с умората и неразположението, може да обърнете поглед към природните средства. Специалистите по народна медицина дават някои насоки за повече енергия, здраве и добро настроение. Само в 15 дневен курс може да подобрите състоянието си:

Кое вреди на здравето – токсичните вещества са не навсякъде около нас. Те са в храната, въздуха, водата, дрехите и перилните препарати. Сред водещите предпоставки увреждащи здравето ни специалистите посочват няколко водещи групи:

Химични вещества – оцветители, консерванти, ароматизатори проникват в продукти и кожата ни ежедневно. Тяхното освобождаване е лесно, а вредите големи.

Електронен смог – той е невидими и произхожда от всичката заобикаляща ни електроника – компютър, телевизор, мобилни устройства, микровълнова печка и т.н. Влияе негативно над нервната система и хормоналното равновесие.

Бързо хранене – хамбургери и консерви са вкусни, но доставят прекалено много захари и подправки на организма, а това руши черния дроб.

Почистващи продукти – те са „коктейл“ от токсини, който вредят на кожата и дробовете.

Озон – токсичният газ вреди на очите, дихателните пътища, лигавицата на стомаха. Той прониква дълбоко в дробовете и руши мембранните клетки. Допринася за развитието на астма и алергии.

Плесен – малките гъбички проникват навсякъде. Те преминават вентилацията и се носят във въздуха. Мухълът води до алергии, бронхит и отслабване на имунната защита.

Захар – хората консумират около 30 кг. на година, а тя води до намаляване метаболизма и проблеми с храносмилателната система.

Спешна детоксикация – при внезапен главобол, възпаления по кожата, гадене трябва да се вземат бързи мерки. Става дума за повече токсини в тялото от обичайната доза. Ако свободните радикали не бъдат изхвърлени от тялото имунната система отслабва, обмяната на веществата се забавя, тонусът се понижава. Спешната детоксикация е неизбежна. Жизнените сили могат да бъдат възстановени с някои храни и подправки. Сред полезните такива са тиквички, маслини, зелена хума, артишок, куркума, кориандър, бял трън.

Бърза регенерация – не бива да остават на заден план симптоми, които показват намалено състояние на сили. Някои храни доставят много вредни антибиотици и хормони, пестициди, диоксин, оцветители. Всички те тровят организма и водят до чувство на умора. Лесно справяне с тях е физическата активност и правилното хранене. Специалистите съветват още да се обръща внимание на продължителния сън; прием на кисело мляко и повече течности. Избягване на храни и напитки с енергийно съдържание и жабуркане на устата сутрин на гадно с лъжица олио, спомага за абсорбирането на токсини от тялото и стимулира обмяната на веществата.